de Handwerktempel logo

De HandwerkTempel

Hét adres voor duurzaam handwerken

Handwerktechniek Spinnen

Hoe leuk is het om van vezels zelf garen te maken? Wij willen je dat heel graag laten zien en zelf laten ervaren.

Bij de HandwerkTempel hebben we op dit gebied drie verschillende cursussen. Een workshop Kennismaken met spinnen, een basiscursus en een gevorderden cursus. Sylvia laat je zien hoe geweldig het gevoel is als je een prachtige streng garen hebt gemaakt. Zij leert je de standaardtechnieken, de kneepjes, geeft tips en inspireert je om met alle mogelijke mooie vezels te gaan spinnen. Gezelligheid en van elkaar leren horen er natuurlijk ook bij. En resultaten mee naar huis nemen!

Workshop Kennismaken met spinnen

Voor diegenen die geen idee hebben van dit ambacht, maar wel nieuwsgierig zijn. Meld je aan om het eens zelf te doen, materialen te voelen en uit te proberen. Ook vertellen we je wat over de geschiedenis  en je kunt met anderen genieten van de rust die spinnen aan een spinnewiel geeft.
Als het weer meezit, kunnen we buiten werken.

Cursus Basis van spinnen

Voor diegenen die deze handwerktechniek onder de knie willen krijgen.
Meld je aan om te leren hoe je het spinnewiel gebruikt en beheerst zodat je het garen kan maken dat je wilt maken. Je leert de eigenschappen van allerlei materialen je leert dun en dik spinnen.

De cursus bestaat uit 2 dagen. Elke dag start met 2 uur les en na een heerlijke lunch is het tijd om zelf onder begeleiding te oefenen. Leren door te doen!

We werken met wol, soja, bamboe, zijde.

Cursus Spinnen voor gevorderden

Voor diegenen die de basistechniek kennen en nog meer willen leren om mooie garens te maken. Denk aan twijntechnieken, aan siergarens, werken met kralen, heel dik garen en combinaties van dik en dun. Echt een cursus om je te verdiepen en erna met je creativiteit mooie en bijzonder garens te maken.
De cursus bestaat uit 1 dag. We wisselen meerdere malen les af met uitproberen en oefenen.
We kijken hoever we komen en als daar behoefte aan is, kan de cursus met nog een dag uitgebreid worden.

error: Content beschermd !!!